EKEV rekora koştu



  • Kasım 2010

     

     

    EKEV rekora koştu

     

    Erzincan Kültür Eğitim Vakfı, 2010-2011 eğitim öğretim yılında Erzincanlı üniversite

    öğrencilerine vereceği burslar için düzenlediği toplantıda 3 bin 508 burs taahhütü aldı
     

    Erzincan Kültür Eğitim Vakfı (EKEV) yeni dönem burslarında rekora koştu. EKEV, 2010-2011 eğitim öğretim yılında Erzincanlı üniversite öğrencilerine vereceği burslar için istişare toplantısı düzenledi. Erzincan Kültür Merkezi’nde organize edilen toplantıya katılan Erzincanlı işadamları 3 bin 508 burs taahhütünde bulundular.

    Burs miktarı her yıl arttı

    Toplantının açılış konuşmasını yapan Erzincan Kültür Eğitim Vakfı Başkanı Sadık Ağca, 1993 yılında kurulan vakfın burs vermeye 66 öğrenciyle başladığını söyledi. Burs miktarın her geçen yıl artığını belirten Başkan Ağca, geçen yıl 1 bin 720 öğrenciye burs verdiklerini de belirtti.

    Eğitime yatırım yapıyoruz

    Eğitime yapılan yatırımın en iyi yatırım olduğuna dikkat çeken Ağca, EKEV’in kuruluş amaçlarını bir bir yerine getirdiğini ifade etti.

    Erzincan Kültür Eğitim Vakfı Başkanı Sadık Ağca, "İstanbul’da eğitim gören kız öğrenciler için yaptırdığımız yurt binası bitte aşamasına geldi. Yine burs alan öğrencilerimizin oluşturduğu EKEV Gençlik Platform’da yaptığı çalışmalarla öğrencilerimizi bir araya getiriyor. EKEV olarak eğitime ve kültürümüze yönelik çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek. Yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerimize vereceğimiz burslar için desteklerinden dolayı herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

    İşadamlarından EKEV’e destek

    Erzincanlı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Gülbey Sezgin’de konuşmasında işadamları olarak EKEV’e desteklerinin devam edeceğini belirtirken, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu’da üniversitenin çalışmaları ve yapılanması hakında çeşitli bilgiler verdi.

    Bakan Yıldırım EKEV’i kutladı

    Toplantıda konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da, EKEV yönetimi yapmış oldukları çalışmalardan dolayı kutladı. Ulaştırma Bakanlığı’nın Türkiye genelinde yapmış olduğu çalışmaları slayt gösterisi eşliğinde anlatan Bakan Yıldırım, Erzincan’a yapılan yatırımlarla ilgili çeşitli bilgilerde verdi.  EKEV’in öğrencilere büyük destek olduğunu ifade eden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, vakfa katıda bulunan herkese teşekkür etti.

    İşadamları burs için yarıştı

    Toplantıda yapılan konuşmaların ardından işadamları burs taahhütlerinde bulundu. 3 bin 508 burs taahhütünün alındığı istişare toplantısında, işadamları birbirleri ile yarıştı.

    Toplantı sunulan ikramların ve Erzincanlı Türk Halk Müziği sanatçısı Arif Kurt’un söylediği türkülerin ardından son buldu.

    Toplantıya büyük ilgi

    Erzincan Kültür Merkezi’ne düzenlenen iştişare toplantısına, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Devlet Demir Yolları Genel Müdürü Süleyman Karaman, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakçı, İç Ticaret Genel Müdürü İsmail Yücel, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, ERSİAD Başkanı Gülbey Sezgin, Refahiye Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yavuz Canikli, Kemaliye Folklor ve Turizm Derneği Başkanı İbrahim Güner, Fırat Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Demir, vakfı üyeleri, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.

     

     

     

    Tüm Haberler için Tıklayınız >