EKEV “Akademik Bilim, Sanat ve Spor Ödülleri” Töreni Yapıldı



  • Erzincan Binali Yıldırım üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılışı ve Erzincan Kültür Eğitim Vakfı “Akademik Bilim, Sanat ve Spor Ödülleri” töreni yapıldı. Yalnızbağ Yerleşkesi Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen açılış törenine Son Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman, Mustafa Sarıgül, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Binali Yıldırım üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, İş Adamı Ömer Gültekin, Erzincan İl Protokolü, EKEV Başkanı Sadık Ağca, Ersiad Başkanı Saim Bahadır, Erzincan Binali Yıldırım üniversitesi üst yönetimi, kamu ve kuruluş müdürleri, EKEV ve ERSİAD üyeleri, dekanlar, müdürler, akademik personel, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
    Yalnızbağ Yerleşkesi Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen tören, Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm aziz şehitlerimiz ile Kahramanmaraş merkezli depremde ve Filistin’de hayatını kaybeden şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Protokol konuşmaları ile devam eden programda öğrenciler adına konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Erzincan Binali Yıldırım üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencisi Şevval Beyoğlu: “Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi insan merkezli, bilim ve aklı esas alan, çağdaş ve evrensellik eğitim anlayışı ile öğretim vermeyi misyon edinmiştir. Bizler de Üniversitemizde bilgi birikimleri ve tecrübeleriyle alanlarının en yetkinleri olan kıymetli hocalarımızdan aldığımız eğitimler ile evrensel olarak söz sahibi olan bireyler olmayı hedefliyoruz” dedi. Beyoğlu, eğitim hayatı boyunca desteklerin esirgemeyen Üniversite yönetimi ve hocalarına teşekkürlerini sundu. Daha sonra açılış konuşmasını yapan Erzincan Kültür Eğitim Vakfı (EKEV) Başkanı Sadık Ağca, konuşmasında EKEV’in çalışmalarından bahsetti. Erzincan’a Kültür ve Eğitim alanındaki desteklerinin deam edeceğini belirten başkan Ağca, akademik bilimsel yayınlar ile ödül alan tüm akademisyenleri tebrik etti ve bu yıl 1200 öğrenciye EKEV tarafından burs verileceğinin müjdesini verdi.

    Erzincan Binali Yıldırım üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent ise İsrail’in, Filistin halkına yönelik insanlık dışı saldırılarını kınayarak konuşmasına başladı ve Filistin halkının acısını yürekten paylaştığını ifade etti. Konuşmasına devam eden Rektör Levent, henüz 17 yaşına giren genç üniversitemizin yaşıtları arasında en üst akademik seviyelerde yer almayı başardığının altını çizerek son üç yılda uluslararası akademik başarı grafiğini ciddi ölçüde yükselttiğini belirtti. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi kuruluşundan bugüne kadar önemli bir kurumsal birikim ve akademik alt yapı ile eğitim öğretim hayatına devam ettiğini dile getiren Rektör Levent: “Bu yıl da eğitim yuvamıza yeni bireyler eklemiş olmanın memnuniyetini yaşıyoruz. Bu vesile ile aramıza yeni katılan öğrencilerimize hoş geldiniz diyorum.” dedi. Rektör Levent, Erzincan Binali Yıldırım üniversitesinin Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 2023 yılı Kurumsal Akreditasyon Programına (KAP) başvurusu kabul edildiğini, üniversitemizde Deprem Teknolojileri Enstitüsü’nün kurulması ve Meydan 24 Yaşam Merkezi projesi gibi üniversitemiz için önemli gelişimlere de dikkat çekti. Son olarak Rektör Levent: “ Üniversitemiz çatısı altında bunlar gibi pek çok güzel gelişmelere birlikte tanıklık etme temennisi ile konuşmamı sonlandırıyor, açılış törenlerinde bizleri onurlandırdığınız için teşekkür ediyor, 2023-24 eğitim öğretim yılının başarılı geçmesi dileklerimle, tüm katılımcıları sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.

    Vali Doç. Dr. Hamza Aydoğdu ise konuşmasına böylesine bir çatı altında buluşmaya vesile olduğu için Başbakan Sayın Binali Yıldırım’a şükranlarını sunarak başladı. Vali Aydoğdu, Üniversitemizin modern bir görünüm kazanmasında yeni bölümlerin açılmasında, yeni yerleşkelerin açılması ve genişletilmesinde sunduğu imkânlardan dolayı Sayın Yıldırım’a teşekkürlerini sunarak akademik yılının hayırlı olması temennisinde bulundu.

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Abdulakadir Uraloğlu da konuşmasında Filistin’deki insanlık dışı uygulamaları ve dramı üzüntüyle takip ettiğini söyledi. Saldırıları şiddetle kınadığını belirten Bakan Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takibi ve girişimiyle yakın zamanda huzur atmosferinin yakalanmasını temenni ettiğini dile getirdi.
    Ulaştırma projeleriyle ilgili de bilgi veren Uraloğlu, “Ulaşımda 2002’den itibaren Erzincan’da, ülkemizde ve coğrafyamızda birçok iş yaptık. Ulaştırma Bakanlığı olarak hava, kara, demir ve deniz yolu, iletişim ve haberleşme ile ilgili her türlü sorumluluk bizlerin sırtında” dedi. Son olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, üniversite öğrencilerine verilecek ücretsiz 10 GB’lik internetle ilgili sürecin tamamlanma aşamasına geldiğini de sözlerine ekleyerek konuşmasını tamamladı. Başbakan Binali Yıldırım Filistin ve Gazze’de yaşanan zulme dikkat çekerek konuşmasına başladı. Yıldırım, buradaki vahşetin ve katliamların bir an önce durması için bütün dünyayı göreve davet ettiklerini belirtti. Yeni bir eğitim öğretim yılını güzel geçirmesi temennisinde bulunan Sayın Yıldırım, 2023-2024 Akademik Yıl Açılış ve EKEV-2023 Akademik Bilim Sanat ve Spor Ödülleri Töreni’nde bulmanın mutluluğunu ifade etti.

    Konuşmasına devam eden Sayın Yıldırım, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin adını taşıyor olmasından dolayı üniversitenin kendisi için büyük bir önem taşıdığının altını çizdi. Bu nedenle Erzincan Kültür Eğitim Vakfı (EKEV) ve Erzincanlı sanayi ve İş Adamları Derneği (ERSİAD) ve Erzincan Vakfı ile birlikte hareket ettiklerini belirterek Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin doğuda bir dünya üniversitesi olma hayalini Erzincan’da gerçekleştireceklerini söyledi.

    Konuşmaların ardından 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarına göre üniversitemize alanında en yüksek puanla yerleşen öğrencilerimize başarı ödülleri verildi. Ardından Sayın Binali Yıldırım’ın takdimi ile bilim alanlarına göre ödül almaya hak kazanan öğretim üyelerimize ödülleri verildi. Programda daha sonra Dünyanın En Etkili 100 Bin Bilim İnsanı” listesinde yer alan değerli hocalarımıza ödülleri takdim edilirken, Yükseköğretim Kalite Kurulu Kurumsal Akreditasyon Programı çalışmaları kapsamında, Üniversitemiz Kalite Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan ve Senato kararıyla yürürlüğe giren “Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Kalite Ödülleri Yönergesi” uyarınca çeşitli kategorilerde ödüller verildi. Ödül töreninin ardından program sona erdi.






    Tüm Haberler için Tıklayınız >