ERZİNCANLILARI ÖDÜL ŞÖLENİNDE BULUŞTURDUK



  • ERZİNCAN KÜLTÜR EĞİTİM VAKFI OLARAK,
    ERZİNCANLILARI ÖDÜL ŞÖLENİNDE BULUŞTURDUK


    Proje ve yarışma sonucları için tıklayınız.

    VAKFIMIZ ERZİNCAN'A DEĞER KATANLARI MUHTEŞEM BİR ŞÖLENLE ÖDÜLLENDİRDİ
    Vakfımız  tarafından düzenlenen ve Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi ile Erzincan Üniversitesi'nin de destek verdiği “Erzincan’a Değer Kat” Proje ve “Erzincan’ı Yakala” Fotoğraf Yarışmalarında dereceye girenlerin ödülleri muhteşem bir şölenle sahiplerini buldu.
    Erzincan 13 Şubat Kapalı Spor Salonunda düzenlenen ve büyük coşkunun yaşandığı Ödül Şöleninde salonu hınca hınç dolduran binlerce vatandaş, Halk Müziği Sanatçıları Arzu Şahin ve Arif Kurt'un söylediği türkülerle doyumsuz bir gece yaşadı.
    Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ve Erzincan Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin gösterisiyle başlayan Ödül Şöleninin sunuculuğunu, EKEV Tanıtım ve Medya Başkanı İhsan Payalan ile duayen gazeteci Zeki Demirbaş yaptı.
    Zaman zaman izdihamın yaşandığı ve yüzlerce vatandaşın da salona giremediği Şölene; Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Yücel, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, DHMİ eski Genel Müdürü Orhan Birdal, Kıyı Emniyeti eski Genel Müdürü Salih Orakçı, ERSİAD Başkanı Yavuz Canikli, Kemah Belediye Başkanı Osman Kemal Aslan, Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı ve binlerce vatandaş katıldı.
    Ödül Şöleninin açılış konuşmasını yapmak için büyük alkışlar arasında kürsüye çıkan ve konuşması sık sık alkışlarla kesilen Vakıf başkanımız Sadık Ağca, şölene gösterilen ilgiden büyük mutluluk duyduklarını belirtti.
    EKEV'in 1993 yılında eski Bakan Ali Coşkun başkanlığında kurulduğunu ifade eden Başkan Ağca, "22 yaşında olan vakfımızın olmazsa olmazı eğitime katkıdır. 2014-2015 öğretim yılında 4 bin 56 öğrenciye burs veren EKEV, kuruluşundan bugüne toplam 26 bin Erzincanlı öğrencimizin eğitimine katkı sundu" dedi.
    Başkan Sadık Ağca, EKEV'in il vakıfları arasında en çok burs veren kurum olduğunu belirterek, "İl vakıfları arasında en çok burs veren EKEV, 2008 yılında Yüce Meclisimiz tarafından Üstün Hizmet Ödülü ve 2013 yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül tarafından bir plaket ile ödüllendirildi. EKEV olarak öğrencilerimize burs vermenin yanında, öğrencilerimizin barınma sorununu çözmek için İstanbul'da kız öğrenci yurdumuzu hizmete açtık. Erkek öğrenci yurdumuzu da yakın zamanda yaparak hizmete açacağız. Eğitime yapılan yatırımı geleceğimize yapılan en büyük yatırım olarak görüyoruz. Erzincan Üniversitesine de maddi ve manevi desteğimiz devam edecek. Bizlere desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Bakanımız Sayın Binali Yıldırım başta olmak üzere tüm işadamlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
    ERSİAD Başkanı Yavuz Canikli de konuşmasında, EKEV'in öğrencilerin eğitimine katkı sunmanın yanında, Erzincan'ın gelişmesine de katkı sunduğunu belirterek, ERSİAD olarak, her zaman EKEV'in yanında olacaklarını söyledi.
    DHMİ eski Genel Müdürü Orhan Birdal ve Gümrük Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Yücel de konuşmalarında, EKEV'in Erzincan'ın geleceğine ışık tuttuğunu ve düzenlenen şölen ile gurbet ile sıla arasında bir köprü kurduğunu belirttiler.
    Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu da konuşmasında, EKEV’in Erzincan için önemli bir değer olduğuna vurgu yaparak, EKEV’in yetiştirdiği öğrencilerin bugün Erzincan için proje ürettiğini söyledi.
    Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy da yaptığı konuşmada, Erzincan’ın son yıllarda büyük bir gelişme gösterdiğini, bu tür proje yarışmaları sayesinde bu büyümenin daha da artacağını ifade ederek, EKEV yöneticilerine ve yarışmalar ile şölene katkı sunanlara teşekkür etti.
    Erzincan Valisi Süleyman Kahraman da yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en çok burs veren İl Vakfı olan EKEV’in gençleri eğitmeyi prensip olarak kabul ettiğini belirterek, “Şuana kadar 26 bin öğrencinin eğitimine katkı sunan EKEV, bursları, yurtları ve projeleriyle Erzincan'a değer katıyor. Erzincan'ın geleceği ve kalkınması için çalışıyor. Yürütülen bu projelerin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
    Konuşmaların ardından, “Erzincan’ı Yakala” Fotoğraf Yarışmasında 1'inci olan ve “Erzincan’a Değer Kat” Proje Yarışmasında dereceye girenler ile yarışma komisyonu üyelerine ödül ve hediye takdimi yapıldı.
    “Erzincan’a Değer Kat” Proje Yarışmasında; 1'inci çıkmazken, Seda Yılmaz 2'inci, Abdulkadir Nayır ise 3'üncü oldu. Jüri Özel Ödüllüğüne ise Merve Akdağ Öner, Merve Çalıklı ve Ahmet Terzioğlu layık görüldü. Derceye giren 20 kişiye de ödüller verildi.
    “Erzincan’ı Yakala” Fotoğraf Yarışmasında; Şeref Akçay / Fatih Çubuk 1'inci, İsa Özdere / Hakan Esmeray 2'inci, Cengiz Bahşi 3'üncü, Murat Çelebioğlu 4'üncü oldu. Dereceye giren 20 kişiye de ödül verildi.
    Ödül töreni sonrasında, Türk Halk Müziği Sanatçıları Arzu Şahin ve Arif Kurt konseri salonu dolduran binlerce Erzincanlıya büyük coşku yaşattı.
    Sanatçılar, Arzu Şahin ve Arif Kurt'un söylediği türkülerle doyumsuz bir gece yaşıyan Erzincanlılar, gecenin ilerleyen saatlerinde tribünlerden salonun içine girerek halaylar çektiler.

    Tüm Haberler için Tıklayınız >