EKEV 2 bin burs topladı



  • Ekim 2009

     

     

    EKEV 2 bin burs topladı

     

     

    Erzincan Kültür Eğitim Vakfı’nın (EKEV) Erzincan Kültür Merkezi’nde düzenlediği

    istişare toplantısına katılan işadamları 2 bin burs taahhütünde bulundular

     

    Erzincan Kültür Eğitim Vakfı (EKEV) yeni eğitim-öğretim döneminde Erzincanlı üniversite öğrencilerine sağlayacağı bursları belirlemek amacıyla Erzincan Kültür Merkezi’nde istişare toplantısı düzenledi. Toplantıya katılan Erzincanlı hayırsever işadamları EKEV’e 2 bin burs taahhütünde bulundular.

    Çok sayıda davetli katıldı

    İstişare toplantısına, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan Valisi Abdülkadir Demir, Ak Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakçı, Esenler eski Belediye Başkanı Mehmet Öcalan, Erzincanlı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Gülbey Sezgin, EKEV üyeleri ve işadamları katıldı.

    EKEV çıtayı yükselti

    Toplantının açılış konuşmasını yapan Erzincan Kültür Eğitim Vakfı Başkanı Sadık Ağca,  vakfın yeni eğitim-öğretim yılında Erzincanlı üniversite öğrencilerine vereceği bursları toplamak amacıyla bu toplantıyı düzenlediklerini söyledi.

    EKEV’in çıtayı yükselterek burs miktarını artırdığını belirten Başkan Ağca, “EKEV bu gün Türkiye’de en fazlı burs veren vakıf olmuştur” dedi.

    Gücünü Erzincanlılardan alıyor

    EKEV Başkanı Ağca, İstanbul’da okuyan kız öğrenciler için Fatih’te yapımına başlanılan kız öğrenci yurdunun da kısa sürede tamamlanacağını sözlerine ekledi. EKEV’in bu gücü Erzincanlılardan aldığını belirten EKEV Başkanı Sadık Ağca, burs veren ve öğrencilerimize destek olan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

    Öğrenci sayısı 10 bin aştı

    Erzincan Valisi Abdulkadir Demir’de toplanıtda yaptığı konuşmasında Erzincan’da gelişmelerle ilgili çeşitli bilgiler verdi.  Erzincan Üniversitesi’nin öğrenci sayısının 10 bini aştığını belirten Vali Demir, “üniversitemiz kısa sürede büyük gelişmeler gösterdi. Erzincan Üniversitesi bugün Türkiy’de adından söz ettirir hale geldi” diye konuştu.

    Hayır yapmak için yarışıyoruz

    Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’da konuşmasında, EKEV’in her geçen yıl burs miktarını arttırdığını ve bunun gurur verici olduğunu söyledi. Erzincanlıların hayırda yarışır hale geldiklerine dikkat çeken Bakan Yıldırım bundan dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

    EKEV’in topladığı burslarla Erzincanlı öğrencilere destek olduğunu belirten Yıldırım, burs veren hayırseverlere teşekkür etti. EKEV’in başlatığı eğitim hamlesinin yapılabilecek en iyi yatırım olduğunu söyleyen Bakan Yıldırım, “hemşehrilenimiz arasındaki birlik ve beraberliğinin gelişmesiyle aşılamayacak zorluk yoktur. Bu beraberlik bizleri oldukça mutlu ediyor” dedi.

    Erzincan geleceğini inşaa ediyor

    Son beş yılda Erzincan’ın geleceğini inşa etmek için her alanda çalışmalarının sürdürülğünü anlatan Bakan Yıldırım, ilde yatırımlarını hız kazandığını da sözlerine ekledi.

    Krizin yatırımla aşılacağına dikkat çeken Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yollarda yapılan iyileştirme çalışmalarınında aralıksız sürdüğünü ve bölünmüş yolların yapıldığını söyledi.

    2 bin burs taahhüt edildi

    Toplantıda yapılan konuşmaların ardından, EKEV üyeleri ve işadamları yeni eğitim-öğretim yıllında verilmek üzere 2 bin burs taahhütünde bulundular. Öte yandan toplantıda katılımcılara iftar yemeği ikramında da bulunuldu.

     

     

     

     

     

     

     

    Tüm Haberler için Tıklayınız >