Feshane Günleri Erzincan Tanıtım



  • Erzincan Valiliği ve Belediyesi’nin düzenlediği ‘Erzincan Kültür ve Tanıtım Günleri’, İstanbul Feshane’de yapıldı.

    Erzİncan Valiliği ve Erzincan Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen ‘Erzincan Kültür ve Tanıtım Günleri’, Feshane Uluslar arası Fuar, Kongre ve Kültür Merkezi’nde ziyaretçilerine kapılarını açtı. 

    Mehteran büyüledi

    Mehter takımının konseriyle başlayan ‘Erzincan Kültür ve Tanıtım Günleri ‘etkinliğinde folklor takımı da yöresel oyunlarıyla açılışa renk kattı. Erzincan’ın doğal, kültürel ve turizm değerlerinin tanıtıldığı fuara gelenler yöresel ürünlerden de tatma şansı buldu.

    İlk defa yaplıdı

    İstanbul Feshane’de düzenlenen ‘Erzincan Kültür ve Tanıtım Günleri’ etkinliğinin açılış konuşmasını yapan konuşan Vali Süleyman Kahraman, gerçekleştirdikleri etkinlikte hemşerileriyle birlikte memleket hasretlerini giderme şansı bulduklarını belirterek, "Erzincan’ı bu organizasyon ile İstanbul’a getirdik. Erzincan’ın güzelliklerini tanıtıyoruz. Erzincanlı hemşerilerimizin birlik beraberlik içinde olmalarını istiyoruz. Erzincan Tanıtım Günleri etkinliğini bu sene ilk defa yapıyoruz ama bundan sonraki yıllarda da tanıtım günlerini Türkiye’nin çeşitli illerinde daha kapsamlı şekilde sürdürmeyi istiyoruz” şeklinde konuştu. 

    İstanbul’a tanıtıyoruz
    Erzincan’ın kültürünü, örf adetlerini, yöresel ürünlerini, turizmini tanıtmak için bu etkinliği düzenlediklerini belirten Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ise, "Erzincan’ın tanınmayan yüzünü, İstanbul’da yaşayan 15 milyon insana tanıtmak istiyoruz. Erzincan yaşanabilir, modern, huzurlu bir kent. Alt yapısıyla, üst yapısıyla ulaşım imkânlarıyla Türkiye’de ilk sıralarda yer alabilecek bir kent. Erzincanlı iş adamlarımızdan Erzincan’a yatırım yapmalarını, Erzincan’a gelmelerini Erzincan’ın doğal güzelliklerini görmelerini istiyoruz. Bu organizasyonda da emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

     

     

    Etkinliğe katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Binali Yıldırım, alanda bulananlar tarafından coşkuyla karşılandı. 

    Programda bir konuşma yapan Yıldırım, Erzincan’ın acılarla, depremlerle ve sıkıntılarla mücadele ederek ayakta kaldığını ve sıradan bir şehir olmadığını söyledi. 

    Bakan Yıldırım, “Erzincanlı havada bulup tavada yiyenlerden olmamıştır. Alın teriyle el emeğiyle çalışarak bugünlere gelmiştir. Dünya da iki türlü canlı vardır. Biri diğer canlılar bir de Erzincanlılar. Gün 24 saat, altının en kalitelisi 24 ayar, Erzincan’ın plakası 24, çünkü Erzincan 24 ayar altın değerinde güzel insanların olduğu memleketin adıdır” dedi. 

    Erzincan tanıtım günlerinin Feshane’de ilk defa yapıldığını söyleyen Yıldırım, etkinlilerin amacının hemşehrilerin biraraya gelmesini sağlamak ve Erzincan’ın doğal güzellikleri ve yöresel özelliklerinin tanıtılması olduğunu söyledi. 

    Etkinliği organize edenlere teşekkür eden Yıldırım, fuar alanında bulunan stantları da gezdi. 

    4 gün süren etkinlikte, Erzincan’ın 8 ilçesinin ayrı ayrı kültürel etkinlikleri de sergilendi.


    Erzincan Kültür ve Tanıtım Günlerine, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, Eyüp Belediye Başkanı, Remzi Aydın, TCDD eski Genel Müdürü Süleyman Karaman, Vakıf Başkanımız Sadık Ağca,Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Erzincanlı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Yavuz Canikli, davetliler ve çok sayıda Erzincanlı katıldı.

    Tüm Haberler için Tıklayınız >