İşadamları, EKEV'in İftarında Buluştu



  • Türkiye de İl Vakıfları arasında en çok burs veren Vakıf olan Erzincan Kültür Eğitim Vakfı (EKEV) Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir'in de katılımıyla düzenlediği iftar yemeğinde işadamlarını buluşturdu.

    Erzincan Kültür Merkezi’nde organize edilen ve Erzincanlı işadamlarının büyük ilgi gösterdiği iftar yemeğine; Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Okan Erhan Oflaz, Esenler eski Belediye Başkanı Mehmet Öcalan, Çekmeköy eski Belediye Başkanı Sıddık Eraslan, Kemah eski Belediye Başkanı Hüsamettin Şanal, ERSİAD Başkanı Yavuz Canikli, ERSİAD eski Başkanı Gülbey Sezgin, Tercan Dernekler Federasyon Başkanı Süleyman Güzel, Refahiye Dernek Başkanı Mahmut Kumbar ve çok sayıda Erzincanlı işadamı katıldı.

    İftar yemeğinde konuşan EKEV Başkanı Sadık Ağca, 21 yıl önce kurulan EKEV'in 22 bin Erzincanlı öğrenciye burs verdiğini ifade ederek, "Erzincanlı işadamlarının katkılarıyla İl vakıfları arasında en çok burs veren vakıf olan EKEV, bugüne kadar 22 bin öğrenciye burs verdi. EKEV, eğitime yapılan yatırımın en büyük yatırım olduğu inancıyla, öğrencilerimizin eğitimine sizlerin katkılarıyla devam edecektir" dedi.

    Başkan Ağca, 2014-2015 yılında öğrencilere verecekleri burs taahhütlerini toplamak için 2 ay sonra istişare toplantısını gerçekleştireceklerini söyledi.

    ERSİAD Başkanı Yavuz Canikli de konuşmasında, EKEV’in iftar yemeğinde Erzincanlılar ile bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ramazanın tüm insanlığa huzur, barış ve sağlık getirmesi temennisinde bulundu.

    ERSİAD eski Başkanı Gülbey Sezgin de yaptığı konuşmada, 10 yıl ERSİAD başkanlığı süresince EKEV yönetimiyle birlikte tüm etkinliklerde istişareler yaparak, güzel çalışmalara imza attıklarını belirtti.

    Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy da konuşmasında, kendilerini işadamlarıyla iftar sofrasında buluşturan EKEV yönetimine teşekkür ederek, "Bu mübarek ayda gurbetteki hemşehrilerimizle bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. EKEV ve ERSİAD birlik beraberlik içerisinde gurbetteki hemşehrilerimizin dayanışmasını sağlamakta ve memleketimize güzel hizmetler yapmaktalar" dedi.

    Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir de yaptığı konuşmada, kardeşlik ve yardımlaşma duygularının zirveye çıktığı Ramazan ayında, gurbette yaşayan ama memleketini hep yüreğinde taşıyan Erzincanlılarla bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek “Birlik ve beraberlik tablosu oluşturarak bu atmosferi paylaşmamıza vesile olan EKEV Yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.

    Vali Abdurrahman Akdemir, Erzincan’da yapılan yatırımlara da değinerek, “Erzincan’ın resmi kurum ve kuruluşları, üniversitesi, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve iş adamlarıyla birlik ve beraberlik içinde çalışarak Erzincan yeni bir çehreye büründü. Tüm bu yatırımların gerçekleşmesinde büyük emekleri bulunan Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’a teşekkür ediyorum” dedi.


    Konuşmaların ardından, EKEV tarafından 10 yıl ERSİAD Başkanlığı yaptıktan sonra Genel Kurulda aday olmayarak, görevi Yavuz Canikli'ye devreden Gülbey Sezgin ile uzun yıllar ERSİAD Başkan Vekilliği görevinde bulunan Mehmet Koçyiğit'e birer teşekkür plaketi verildi. Sezgin ve Koçyiğit'in plaketlerini EKEV Başkanı Sadık Ağca takdim etti.

    Tüm Haberler için Tıklayınız >