EKEV yararına tezhip sergisi



  • Nisan 2007

     

    EKEV yararına tezhip sergisi

     

    Tezhip sanatçısı(Müzehhibe) Nezaket Cebeci, sergilenen çalışmalarının satışından elde edilen tutarı kaynak olarak EKEV'in yurt projesine aktardı

     Tezhip sanatı, geleneksel sanatlarımızdan birisi. Bu sanatla uğraşanlara bay ise "müzehhip", bayan ise "müzehhibe) deniliyor eski dilde. Erzincanlı hemşehrimiz olan müzehhibe Nezaket Cebeci de ülkemizde tezhip sanatıyla uğraşan, bu geleneksel sanat dalına  az sayıda gönül veren bir isim... Kendisi, aynı zamanda camiamızın yakından tanıdığı işadamlarımızdan, ERSİAD BaşkanYardımcısı Ömer Cebeci'nin de eşi.

    Açılış İçişleri Bakanı'ndan

    Müzehhibe Cebeci, ilk sergisini geçtiğimiz 7 Nisan'da Topkapı'daki Eresin Oteli'nde açtı. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun açtığı sergiye, İstanbul Valisi Muammer Güler, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, EKEV ve ERSİAD Başkanları ile yöneticileri, her iki kuruluşun üyelerinin yanında hemşehrilerimiz katıldı.

    İçişleri Bakanı Aksu, yaptığı konuşmada sergiye katılmaktan çok mutlu olduğunu ve eserleri beğendiğini ifade ederek, ayrıca, sanatçı Cebeci'nin serginin gelirini eğitime destek amaçlı olarak bağışlamasının da kendisini mutlu ettiğini belirtti.

    EKEV Başkanı Ağca ise, müzehhibe Cebeci'ye EKEV'e sağladığı katkıdan dolayı teşekkür ederek, serginin gelirini Kocamustafaşa'da yaptırılacak yurda harcayacaklarını açıkladı.

    Cebeci'nin ilk sergisi

    Dört yıldır tezhip sanatı ile içiçe olan ve 30 parçalık koleksiyona sahip olan Cebeci, amacının eğitime destek olduğunu, çalışmalarını da bu doğrultuda sürdüreceğini ifade etti.

    Sergi, açıldığı gün konukların yoğun  ilgisiyle karşılaştı ve tüm eserler satın alındı. Serginin geliri, EKEV'in öğrenci yurdu projesinde kullanılacak.

     

     

    Tüm Haberler için Tıklayınız >