EKEV yeni dönem burslarını topladı 2013



  • Ekim 2013


    Erzincan Kültür Eğitim Vakfı 2013-2014 öğrenim döneminde üniversite öğrencilerine sağlayacağı eğitim bursları için istişare toplantısı düzenledi

    Erzincan Kültür Eğitim Vakfı (EKEV) 2013 - 2014 öğrenim döneminde üniversite öğrencilerine sağlayacağı burslar için istişare toplantısı düzenledi. Erzincan Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda hayırsever işadamları burs taahhütlerinde bulundular. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın da katıldığı toplantıda işadamları 7 bin 234 burs taahhütünde bulundular.

    EKEV 20 yılı geride bıraktı

    20. yılını kutlayan EKEV’in faaliyetlerinin anlatıldığı sinevizyon gösterisinin ardından başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Erzincan Kültür Eğitim Vakfı Başkanı Sadık Ağca, gençlerin eğitimine sağlanan katkının Erzincan’ın ve Türkiye’nin geleceğine yapıldığını söyledi.

    Ekonomik olarak güçlendi

    Vakfa maddi ve manevi katkıda bulunan başta Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve hayırsever işadamlarına teşekkür eden Ağca, "son 10 yılda 15 bin öğrencimize burs sağladık dedi. EKEV’in sadece burs vermekle kalmadığına dikkat çeken Başkan Sadık Ağca, ekonomik olarak güçlendiklerini de ifade etti.

    Erzincanlı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Gülbey Sezgin’de, işadamları olarak vakfa desteklerinin süreceğini söyledi.

    Geleceğe yatırım yapıyor

    Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir ise konuşmasında, Eğitime yapılan yatırımın boşa gitmediğini söyledi. EKEV’in faaliyetlerinin heyecan verici olduğunu ifade eden Vali Akdemir, Erzincanlı öğrencilerin eğitimine yaptıkları katkıdan dolayı vakıf yöneticilerini kutladı.

    EKEV atılım yaptı

    Toplantıya katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın da konuşmasında, vakfa destek veren ve öğrencilere katkıda bulunan tüm hayırsever işadamlarına teşekkür etti.

    Erzincan ilgi çekiyor

    Son 10 yılda EKEV’in atılım yaptığına dikkat çeken Bakan Yıldırım, "kurumsal yapılaşması güçlenen EKEV’in artık hedef büyütme zamanı geldiğini de ifade etti. Erzincan’daki gelişmelerle ilgili çeşitli bilgilerde veren Yıldırm, 2006 yılında kurulan Erzincan Üniversitesi’nde bugün 18 bin öğrenciye ulaştığını belirterek, "yeni yapılan kampüsü ve bölümleriyle Erzincan Üniversitesi şehrin markasına ayrı bir değer katıyor. Ayrıca yapılan Polis Meslek Yüksek Okulu’da kısa sürede tamamlanacak. Yine Ergan Dağı Kayak Merkezi’yle, modern havaalanı ve terminaliyle, bilişim merkezleriyle gelişen ve büyüyen Erzincan, bölgesindeki çevre illerinde ilgisini çeken bir şehir olarak dikkat çekiyor. Bu hizmetleri ülkemizin her şehrine de götürdük" şeklinde konuştu.

    Toplantıda yapılan konuşmaların ardından işadamları burs taahhütlerinde bulundu. EKEV 7 bin 234 bursu 2013-2014 yılında eğitim gören üniversite öğrencilerine dağıtacak.

    Çok sayıda davetli katılıdı

    İstişare toplantısına, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın yanısıra, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Erzincan Üniversitesi Rektörü, İlyas Çapoğolu, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Devlet Hava Meydanları Genel Müdürü Orhan Birdal, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakcı, Refahiye Belediye Başkanı Vezir Dumanlı, ERSİAD Başkanı Gülbey Sezgin ve işadamları katıldı.

    Tüm Haberler için Tıklayınız >