EKEV’in konuğu Serdar İnan oldu



  • Ocak 2012


    Mimar Serdar İnan, yeni bir altın çağa kapı açan dünyanın parlayan yıldızının Türkiye olacağını söyledi.

    Erzincanlı işadamı Mimar Serdar İnan, yeni bir altın çağa kapı açan dünyanın parlayan yıldızının Türkiye olacağını söyledi.

    Erzincan Kültür Eğitim vakfı Gençlik Platformu, İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Serdar İnan’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘Değişen dünyada Türkiye’nin yeri’ adlı konferans düzenledi.

    EKEV’in desteği sürecek

    Toplantının açılış konuşmasını yapan Erzincan Kültür Eğitim Vakfı (EKEV) Başkanı Sadık Ağca, EKEV Gençlik Plafformu yöneticilerini kutlayarak çalışmalarında başarılar diledi. Ağca, Gençlik Platformunun tüm faaliyetlerine destek vereceklerini de sözlerine ekledi.

    Erzincanlı Sanayici ve İşadamları Deneği Başkanı Gülbey Sezgin’de öğrencileri yaptıkları çalışmalarından dolayı kutladı.

    Sanayileşme ilişkileri kopardı

    Konferansa konuşmacı olarak katılan Mimar Serdar inan, slayt gösterisi eşliğinde yaptığı konuşmasında dünyada yaşanan değişmelere dikkat çekti.

    Batı’nın özgürlük eşitlik kardeşlik diyemlerinin dünyaya ne kadar özgürlük eşiklik kardeşlik getirdiğinin sorğulandığı belirten Serdar İnan, yapılan devrimlerinin ve sanayileşmenin insanlarının hayatını kolaylaştırdığını fakat kendi aralarındaki ilişkişi kolaylaştırmadığını ifade etti.

    Yeni bir çağ başlıyor

    Mimar Serdar İnan, "artık dünyada yep yeni bir çağ başlayor. Batının hareketi ile ortaya çıkan kullanımlar ve dönüşümler 2012 yılıyla birlikte yerini yeni bir çağa bırakacak. 1970 yıllarda Türkiye’de batının dümen suyunda gitmesiyle yokluklar vardı. Onların yaptıkları hataları bizlerde işliyorduk" dedi.

    Her şey sanal ortamda

    1980 yılından itibaren dünyada yaşanan değişikliklerle birlikte, iletişimin dünyaya hükmetmeye başladığını söyleyen İnan, İletişim çağının gelişmesiyle birlikte internetin yayğınlaşmasıyla bugün insanların yaptığı her şey sanal ortamda. Artık hiç bir şey durdurulamıyor. Sosyal medyanın gelişmesi dünyada da dengeleri değiştiriyor" diye konuştu.

    Tüm insanları etkileyecek

    Dünyada 2012 yılıyla eski çağın kapanıp, yep yeni bir çağın başlayacağına dikkat çeken Serdar İnan, iletişim sisteminin ortaya koyduğu altın çağın tüm insanları etkileyeceğini ve berebarinde getireceği değişikliklerle insanlarını birbirlerine daha da yaklaşacağını ve ben beğil biz döneminin başlayacağını ifade etti.

    Altın çağ Türkiye’nin

    Dünyanın yaşayacağı altın çağın yıldızının Türkiye olacağınının altını çizen, Mimar Serdar İnan, "Türkiye’nin coğrafyasına bakın. Türkiye bir köprüye benziyor. İstanbul’da Türkiye’nin küçük bir modeli gibi. İstanbul’da bulunan binlerce sivil toplum kuruluşu birbiriyle kaynaşıyor. İstanbul bütün Türkiye’nin eridiği bir pota. Türkiye ise bütün dünyanın eridiği bir pota olacak. İşte altın çağda Türkiye’nin önemli olmasının sebebi bu. Türkiye doğu ile batı sentezi olacak. Genç bir nüfusa sahip olan Türkiye önümüzdeki 10 yıl içerisinde altın çağın yıldızı olmak durumuda. Bu fırsatı kaçırmamalıyız" şeklinde konuştu. Konferansa, Erzincanlı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Güybey Sezgin, Erzincan Kültür Eğitim Vakfı Başkanı Sadık Ağca, öğrenciler ve davetliler katıldı.

    Konferans soru cevap bölümünün ardından son buldu.

    Tüm Haberler için Tıklayınız >