Prof. Dr. Ilyas Çapoglu Vakfimizi Ziyaret Etti




  •  

    Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Rektör Yardımcısı ve Erzincan Üniversite Vakfı Başkanı Prof. Dr. Adem Başıbüyük ile birlikte Erzincan Kültür Eğitim Vakfı’mızı ziyaret etti.

    Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Başıbüyük ile birlikte Fatih'te bulunan Erzincan Kültür Merkezi'ne gelen Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu'nu, Başkanımız Sadık Ağca ve Mütevelli Heyeti üyeleri ile ERSİAD eski BaşkanıGülbey Sezgin karşıladı.

    Kahvaltı sofrasında bir araya gelen EKEV Mütevelli Heyeti Üyeleri ve Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Adem Başıbüyük, fikir alışverişinde bulundular ve Üniversite ile EKEV'in birlikte çalışmalar yapması kararını aldılar.

    EKEV Başkanı Sadık Ağca, ziyaretten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Erzincan Üniversitesi kısa zamanda Türkiye’de adından söz ettirir duruma geldi. EKEV'de son 10 yılda toplam 20 bin öğrenciye burs sağladı. Bu başarıların mimarı şüphesiz bakanımız Sayın Binali Yıldırım'dır. Bu işlerin mimarı odur.

    Vakıf olarak, her zaman Erzincan Üniversitesi’nin yanındayız. Maddi ve manevi her türlü desteğe hazırız. Erzincan Üniversitesi ve EKEV, gerek Erzincan'da, gerekse İstanbul'da birlikte bir çok çalışmayı birlikte yapabilir. Gençlerimizin eğitimine katkı alanında bizler her türlü fedakarlığa hazırız" dedi.

    Erzincan'ın çok şanslı bir İl olduğunu belirten Başkan Sadık Ağca, "Erzincanlılar, yıllar önce gurbete göçmüş, ekonomik gücünü kazanmışlar ve doğduğu toprakları hiç unutmayarak, gerek bireysel gerekse de, dernekler ve vakıflar kanalıyla memleketlerine katkı sunuyorlar. Erzincan'ın dertleriyle dertleniyorlar" dedi.

    Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu da, EKEV yöneticileri ile birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Erzincan Üniversitesi, kurulduğundan bugüne her yıl biraz daha büyüyerek, bu yıl 20 bin öğrenciye ulaşmıştır. 'Anadolu’da Bir Dünya Üniversitesi' sloganıyla yola çıkan Üniversitemiz, kendisiyle birlikte kurulan Üniversitelerle kıyaslanamayacak kadar öndedir. Bunda EKEV'in katkısı da büyüktür. Otlukbeli hariç tüm İlçelerimizde Meslek Yüksekokulu bulunmaktadır ve Üniversitemizle birlikte MYO'lar da hedeflerimizin üzerinde hızla büyümektedir. Bugün Üniversitemiz bünyesinde, 3 Enstitü, 9 Fakülte, 5 Yüksekokul, 11 Meslek Yüksekokulu, 800 akademik ve 550 idari çalışanımız bulunmaktadır” dedi.

    Hazırladıkları projerle Erzincan’ın doğal zenginlikleriyle ilgili bilimsel çalışmalar yürüttüklerini de belirten, Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, EKEV ile birlikte yapacakları çalışmaların İlin kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını söyledi.

    Erzincan Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Erzincan Üniversite Vakıf Başkanı Prof. Dr. Adem Başıbüyük de, Erzincan Üniversitesinin doğu bölgesinde ki Üniversiteler arasında akademik eğitim ve öğrenci sayısıyla çok önemli bir konumda olduğunu belirterek, Üniversitenin bugün geldiği nokta ve Vakıf çalışmaları hakkında çeşitli bilgiler verdi.


    Konuşmaların ardından, çekilen hatıra fotoğrafı ile ziyaret son buldu. Rektör Prof. Dr. 
    İlyas Çapoğlu ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Başıbüyük'ün akşam ise ERSİAD Yöneticileriyle bir araya geldiği belirtildi.
     

    Tüm Haberler için Tıklayınız >