24 ERZINCAN KÜLTÜR VE SANAT GUNLERI




  • Vakfımızın Aralık 2017'de başlattığı ve her ay bir İlçe sivil toplum kuruluşu ile birlikte organize ettiği, "24 Erzincan Kültür ve Sanat Günleri" programının 4'üncüsünde İliçlileri konuk ettik.


    Vakfımızın, İliç Dernekler Federasyonu (İLDEF) ile birlikte düzenlediği ve büyük coşkunun yaşandığı "24 Erzincan Kültür ve Sanat Günleri" programına yoğun ilgi gösteren İliçliler salonu hınca hınç doldurdu.


    Fatih'de bulunan Erzincan Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve sunumunu Vakfımızın Mütevelli Heyeti Üyesi İhsan Payalan'ın yaptığı programda, İLDEF tarafından başarılı öğrencilere çeşitli hediyeler de verildi.


    Programın açılış konuşmasını yapan Vakıf Başkanımız Sadık Ağca, her ay bir ilçe derneği ile birlikte organize ettikleri gecelere ilginin yoğun olmasından mutluluk duyduklarını belirterek, "24 Erzincan Kültür ve Sanat Günleri ile her ay bir ilçeyi konuk ediyoruz. Hemşehrilerimizle bir araya gelerek, sılayı gurbette yaşatıyor ve kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarmayı hedefliyoruz. Bugün burada İliçlilerin coşkusuna tanıklık etmek de bizlere ayrı bir mutluluk veriyor" dedi.


    EKEV'in kuruluşundan bugüne 40 bin öğrenciye burs sağladığını ifade eden Başkan Sadık Ağca, "EKEV olarak, eğitimin yanında kültürel ve sosyal çalışmalara da büyük önem veriyoruz. Erzincanımızın kalkınması ve hemşehrilerimizin kaynaşması için de bir çok projeye imza attık. EKEV, 20 adet taşınmaz mal varlığı ile geleceğe umutla bakmakta. Geldiğimiz bu noktada en büyük pay sahibi olan başta Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve tüm hayırsever hemşehrilerimize teşekkür ediyorum" dedi.



    İliç Dernekler Federasyonu Başkanı Cahit Tatar da, tüm şehitlere rahmet dileyerek başladığı konuşmasında, "24 Erzincan Kültür ve Sanat Günlerini başlatan EKEV'e teşekkür ediyoruz. Bu programlar ilçelerin kültürlerinin tanıtılmasına da önemli katkılar sağlamaktadır. Bizler İLDEF olarak, gurbette geleneklerimizi göreneklerimizi ve kültürümüzü yaşatma gayreti içerisindeyiz. Bizler gurbette yaşayan İliçliler olarak, Erzincan'ı İstanbul'da yaşıyoruz. İstanbul gibi bir metropolde bir olamaya ve birlik ve beraberliğimizi sürdürmeye çalışıyoruz" dedi.


    ERSİAD Başkanı Gülbey Sezgin ve AK Parti Şişli İlçe Başkanı Ömer Fuat Günday da konuşmalarında, İliçliler ile bir arada bulunmaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek, Erzincan kültürünün gelecek nesillere aktarılması konusunda önemli bir organizasyonu düzenleyen EKEV ve İLDEF'e teşekkür ettiler.


    İliç Dernekler Federasyonu tarafından, 24 Erzincan Kültür ve Sanat Günleri programına katılan davetlilere, tandır ekmeği eşliğinde; sırın, Keşkek, sarma ve tulum peyniri ikram edildi.


    İTÜ Konservatuar Öğretim Görevlisi Haydar Tanrıverdi yönetiminde sahne alan Türk Halk Müziği Sanatçıları Metin Eke, Eda Alakuş, Doğan Sezgin, Ahmet Ece, Aslı Asiye Ergül, Nusret Yıldırım ve Fehmi Güneş'in söylediği türkülerle doyumsuz bir gece yaşarken, bol bol halaylar çekerek eğlendiler.



    Programa,
    AK Parti Şişli İlçe Başkanı Fuat Günday,
    Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül,
    Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ali Apaydın,
    ERSİAD Başkanı Gülbey Sezgin,
    Avrasya Bir Vakfı Genel Başkanı Şaban Gülbahar,
    ERGAB Başkanı Sedat Sevim,
    Kemahlılar Dernek Başkanı Mehmet Oral,
    Refahiye Dernek Başkanı Eyüp Ferudun Süngü,
    KEFTUD Başkanı Murat Akoğlu,
    Çayırlı Dernek Başkanı Ercan Boybeyi,
    Otlukbeli Dernek Başkanı Zakir Uzun,
    Erzincan Dernekler Federasyonu Başkanı Süleyman Öztürk,
    Maltepe Erzincanlılar Dernek Başkanı Recep Kaçan,
    Avrupa Yakası Erzincanlılar Dernek Başkanı Engin Civan ve çok sayıda İliçli katıldı.

    Tüm Haberler için Tıklayınız >