24 ERZİNCAN KÜLTÜR VE SANAT GÜNLERİ






  • Vakfımızın  Aralık 2017'de başlattığı ve her ay bir İlçe sivil toplum kuruluşu ile birlikte organize ettiği, "24 Erzincan Kültür ve Sanat Günleri" programının 3'üncüsünün konuğu Kemaliyeliler oldu.

    Kemaliye (Eğin) Folklor Turizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (KEFTUD) ile birlikte düzenlediğimiz "24 Erzincan Kültür ve Sanat Günleri" programına büyük ilgi gösteren Kemaliyeliler salonu hınca hınç doldurdu.


    Fatih'de bulunan Erzincan Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve buram buram sıla kokan programın sunumunu İhsan Payalan yaparken, Kemal Aktaş'ın kendine has üslubuyla okuduğu, Esat Kabaklı'nın "Bir Mucize Olaydı" isimli şiiri büyük alkış aldı.


    Programın açılış konuşmasını yapan Vakıf Başkanımız Sadık Ağca, 24 Erzincan Kültür ve Sanat Günleri ile her ay bir ilçeyi konuk ettiklerini belirterek, "Amacımız hemşehrilerimizle bir araya gelerek, sılayı gurbette yaşamaktır. Kültürümüzü gelecek kuşaklara taşımaktır. Kemahlılar ile başlattığımız, Refahiyeliler ile devam ettirdiğimiz programda bugün de Kemaliyeliler ile birlikteyiz. Önceki aylarda olduğu gibi ay bu ayda, salonu hınca hınç dolu görmekten mutluluk duyuyorum" dedi.

    EKEV'in kurucusunun Kemaliyeli olduğunu belirten Başkan Sadık Ağca, "EKEV'in kurucusu Kemaliyeli, sizin hemşehriniz Saygıdeğer Bakanımız Sayın Ali Coşkun'dur. Huzurlarınızda kendisine çok teşekkür ediyorum. EKEV olarak, gençlerimizin eğitimine yaptığımız katkıların yanında, Erzincanımızın kalkınması ve hemşehrilerimizin kaynaşması için de bir çok projeye imza attık. EKEV, 20 adet taşınmaz mal varlığı ile geleceğe umutla bakmakta. EKEV'in geldiği bu noktada en büyük pay sahibi olan başta Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım olmak üzere tüm hayırsever destekçilerimize teşekkür ediyorum" dedi.


    Kemaliye Folklor Turizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (KEFTUD) Başkanı Murat Akoğlu da konuşmasında, programa büyük ilgi göstererek, salonu dolduran Kemaliyelilere teşekkür ederek, "EKEV'in her ay bir ilçe ile düzenlediği '24 Erzincan Kültür ve Sanat Günleri' programına konuk olmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyoruz. Bizler Kemaliyeliler olarak, Erzincanımızın birlik beraberliğine her zaman katkı sunduk, bundan sonrada sunmaya devam edeceğiz. Bu tür etkinlikler de hemşehrilerimizin kaynaşmasına büyük katkı sunmaktadır" dedi.


    ERSİAD Başkanı Gülbey Sezgin, Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım ve AK Parti Şişli İlçe Başkanı Ömer Fuat Günday da konuşmalarında, Kemaliyeliler ile bir arada bulunmaktan duydukları mutluluğu ifade ederek, EKEV’in gençlerin eğitimine yaptığı katkıların yanında, kültürel çalışmalara da büyük önem verdiğini belirttiler.


    Yöresel ürünlerin ikram edildiği programa katılan Kemaliyeliler, KEFTUD Halk Müziği Korosu'nun söylediği yöre türküleriyle gurbette sılayı yaşarken, Halk Oyunları Ekibinin gösterilerini büyük beğeniyle izlediler.


    Programa katılan davetliler, Türk Halk Müziği Sanatçıları; Mustafa Coşkun, Yaşar Sarıkaya ve Fehmi Güneş'in söylediği türkülerle de doyasıya eğlendiler.



    Programa, AK Parti Şişli İlçe Başkanı Ömer Fuat Günday,
    Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım,
    ERSİAD Başkanı Gülbey Sezgin,
    Kağıthane Belediye Meclis Üyesi Sinan Beyazıt,
    ERGAB Başkanı Sedat Sevim,
    İliç Dernekler Federasyonu Başkanı Cahit Tatar,
    Kemahlılar Dernek Başkanı Mehmet Oral,
    Çayırlı Dernek Başkan Yardımcısı İlhan Altınok
    Özden Gazetesi İmtiyaz Sahibi Üzeyir Bilgiç,
    ERT ŞAH Yönetim Kurulu Başkanı Şah Rıza Dağ,
    Maltepe Erzincanlılar Dernek Başkanı Recep Kaçan ve çok sayıda Kemaliyeli katıldı.






    Tüm Haberler için Tıklayınız >