15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ VE ERZİNCANLI ŞEHİTLERİMİZİ SAYGIYLA,RAHMETLE YAD ETTİK






  • Vakfımız tarafından, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şahadet şerbeti için dört Erzincanlı isim başta olmak üzere tüm 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı gerçekleştirildi.


    Fatih'te bulunan Erzincan Kültür Merkezi'nde organize edilen ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programında, Erzincanlı şehitler Burak Cantürk, Mete Sertbaş, Hüseyin Güntekin ve Recep Gündüz yad edildi ve eller semaya açılarak tüm şehitler için dualar edildi.


    Başbakan Binali Yıldırım'ın, darbe girişimine karşı verdikleri mücadele sonucunda şehit düşenleri rahmet ve minnetle andıklarını belirten bir mesaj gönderdiği programda, Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı ve hayırsever işadamlarımızdan Altan Elmas, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını davetlilerle paylaştı.


    Açılış sunumunu Vakıf Genel Sekreteri Yahya Bayraktar'ın, program sunumunu ise Vakıfımızın Mütevelli Heyeti Üyesi İhsan Payalan'ın yaptığı 15 Temmuz Şehitleri Anma Programında duygu yüklü anlar yaşandı.


    Programda konuşan Vakıf Başkanımız Sadık Ağca, 15 Temmuz'un kara bir gece olduğunu ifade ederek, "Rabbim bu millete ve bu ülkeye bir daha öyle bir gece yaşatmasın İnşallah. Ordumuzun içerisine sızmış asker kıyafeti içerisindeki hainlerin darbe girişimi elhamdülillah püskürtüldü ve darbeci hainlere milletimiz darbe yaptı. Bir kez daha göründü ki, Milli iradenin üzerinde başka hiçbir güç yoktur. İstiklal ve istikbalimiz için şahadet şerbeti içen aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize sağlıklı ömürler diliyorum" dedi.


    Programa konuşmacı olarak Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını ve sonrasındaki gelişmeleri anlatırken zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı.

    İşadamı Elmas, Boğaz Köprüsüne ilk gidenler arasında olduğunu belirterek, "Boğaz Köprüsü'nün hainler tarafından kapatılması sırasında ofisteydik. Ofisimiz köprünün hemen yanı başında kardeşlerimle birlikte köprüye gittik. 150 kişilik bir gruptuk darbeciler tarafından üzerimize ateşler açıldı. Bir çok insanımız gözlerimizin önünde şehit oldu. Gözü dönmüş hainler karadan ve havadan üzerimize ateş açıyorlardı. Milletimiz kararlılıkla tekbir getiriyor ve mermilere meydan okuyordu. Saatler ilerledikçe halkımız akın akın köprüye geliyordu. Karınlık gecenin ilk ışıklarıyla birlikte halkın karşısında duramayacaklarını anlayan hainler teslim olmaya başladılar" dedi.


    İşadamları olarak daha çok çalışmaları gerektiğini ifade eden İşadamı Altan Elmas, "Darbe girişiminde başarısız olan hainler ekonomik olarak ülkeyi çökertmeye çalışıyorlar. Sahada kazandığımızı masada kaybetmeyeceğiz. Bu noktada İşadamları olarak üzerimize çok görev düşüyor. Daha çok çalışacağız, daha çok proje üreteceğiz ve bu FETÖ'cü vatan hainlerine fırsat vermeyeceğiz" dedi.




    Programa, Avrasya Bir Vakfı Genel Başkanı Şaban Gülbahar, ERSİAD eski Başkanı Gülbey Sezgin, ERGAB Başkanı Sedat Sevim, Erzincan Dernekler Federasyonu Başkanı Süleyman Öztürk, Kemahlılar Dernek Başkanı Mehmet Oral, İliç Dernekler Federasyonu Başkanı Cahit Tatar, Refahiye Dernek Başkanı Eyüp Süngü, Gebze Erzincanlılar Dernek Başkanı Uğur Öcal, Maltepe Erzincanlılar Dernek Başkanı Recep Kaçan ve çok sayıda Erzincanlı katıldı.








    Tüm Haberler için Tıklayınız >