VAKFIMIZDAN BAŞBAKANIMIZ BİNALİ YILDIRIM'A TAM DESTEK




  • Vakfımız tarafından organize edilen ve Erzincan il, ilçe, belde derneklerinin de destek verdiği"Erzincanlılar Buluşması" programına katılan Başbakan Binali Yıldırım, gurbetteki hemşehrileriyle bir araya geldi.


    Erzincanlılar Buluşmasına, İstanbul'da yaşayan Erzincanlıların yanı sıra, Ankara, Antalya, Bursa ve Kocaeli'nde faaliyet gösteren Erzincan Derneklerinin de organizasyonuyla otobüslerle İstanbul'a gelerek, programa katılım sağladılar.


    Sinan Erdem Spor Salonunda organize edilen programa eşi Semiha Yıldırım ile birlikte katılan Başbakan Binali Yıldırım, kurulan platform üzerinde salonu dolaşarak, hemşehrilerini selamladı ve karanfil dağıttı.



    Program, Erzincan halk oyunları ve KEFTUD folklor ekibinin oyunlarıyla başladı. KEFTUD folklor ekibi, oyunlarının ardından Başbakan Yıldırım'a Türk Bayrağı hediye etti. Yıldırım, bayrağı öperek teslim aldı.


    Erzincanlılar Buluşması'nın açılış konuşmasını yapan Vakıf Başkanımız Sadık Ağca, Başbakan Yıldırım'ı hemşehrileriyle buluşturmanın onurunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Bugün Erzincanımız için çok önemli bir gün. Bugün gurbette yaşayan hemşehrilerimiz hiçbir parti farkı gözetmeksizin, tek yürek olarak Sayın Başbakanımızı bağrına basmak için buraya akın ettiler" dedi.

    Vakıf çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başkan Sadık Ağca, "1993 yılında kurulan vakfımız, Sayın Başbakanımızın önderliğinde ve işadamlarımızın katkılarıyla bugüne kadar 35 bin gencimizin eğitimine katkı sağladı. Gençlerimizin eğitimine sunduğumuzun katkının yanında, Erzincan'ın kalkınması içinde bir çok projeye imza attık. Sayın Başbakanımızın ifade ettiği bibi, Erzincan Kültür Eğitim Vakfı'nda, hizmet, ibadet, hayır ve hasenat var. Ticarete, ihanete bu vakıfta geçit olmamıştır ve olmayacaktır" dedi.


    Büyük alkışlar ve sevgi gösterileriyle kürsüye çıkan ve konuşmasına Erzincan'ın tüm ilçelerine selam göndererek başlayan Başbakan Binali Yıldırım, "Erzincan insanı 24 ayardır, cömerttir, mütevazidir, yemeği yenir, suyu içilir, hepinizi kalpten kucaklıyorum. Bizleri buluşturan EKEV ve derneklerimize teşekkür ediyorum" dedi.

    Türkiye'nin yanlışlarını düzeltmek için 15 yıldır var güçleriyle çalıştıklarını ifade eden Başbakan Yıldırım, "Devletin, milletle kavgasını sona erdirdik. Devleti, millete hizmetkar haline getirdik. Bazı vatandaşlarımızı daha fazla, birinci sınıf, bazılarını daha az önemseyen devlet anlayışına son verdik. Gençlerimize bugün siyaseti çok görenler unutmasın ki, 15 Temmuz FETÖ'nün alçak darbe girişiminde meydanlara ilk inenler gençlerimizdi. Gençlerimiz, bayrağımızı indirtmedi, ezanları dindirtmedi. Türkiye'yi alçaklara teslim etmedi" dedi.

    Erzincan'a yaptıkları hizmetlere de değinen Başbakan Binali Yıldırım, "O topraklarda doğan, Erzincan'ın havasını, suyunu solumuş bir kardeşiniz olarak, memleketim için, milletimiz için çok güzel işler yaptık. Allah için yaptığımız her işte milletimizin mutluluğunu düşündük. Milletimizin yaşam kalitesinin artmasını esas aldık. Erzincan'a 15 yılda 9 milyarlık yatırım yaptık. Erzincanımızın bütün ihtiyaçlarını, Türkiye'nin her köşesinde olduğu gibi giderdik, bundan sonra da gidermeye devam edeceğiz" dedi.


    Başbakan Binali Yıldırım'a Vakıf Başkanımız Sadık Ağca tarafından hediye takdim edilmesi ve toplu olarak çekilen hatıra fotoğrafının ardından program son buldu.



    Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, oğulları Erkam Yıldırım ve Bülent Yıldırım ile birlikte katıldığı programa; Erzincan Milletvekili Serkan Bayram, İstanbul Milletvekilleri Mustafa Ataş ve Mehmet Muş, Sivas Milletvekili Habip Soluk, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Timurci, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Kemah Belediye Başkanı Osman Kemal Aslan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Yücel, Başbakanlık Başdanışmanları Süleyman Karaman, Salih Orakçı ve Ömer Sertbaş, AK Parti Şişli İlçe Başkanı Fuat Günday, Erzincan İl, İlçe, Belde ve Köy Dernek Başkanları ile binlerce vatandaş katıldı.




    Tüm Haberler için Tıklayınız >