ERZİNCAN ŞEHİTLERİNİ DUALARLA YAD ETTİK




  • Vakfımızın Düzenlediği İstanbul'da faaliyet gösteren Erzincan İl, İlçe ve Belde Derneklerinin desteklediği 'Erzincanlılar Şehitlerini Anıyor' programı binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.


    Erzincan'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 99.yıldönümü dolayısıyla Fatih İlçesi Şehzade Camii'nde düzenlenen geleneksel Mevlid-i Şerif programına, havanın soğuk olmasına ve kar yağışına aldırmayan Erzincanlılar büyük ilgi göstererek, caminin içini ve avlusunu doldurdu.


    Öğlen namazını müteakip düzenlenen programda, Mevlid ve kasideler okundu. Kurtuluş Savaşı Şehitleri, 15 Temmuz Şehitleri, Terör Şehitleri ile 1939 ve 1992 Erzincan Depremi Şehitleri yad edildi ve eller semaya açılarak tüm şehitler için dualar edildi.


    Mevlid-i Şerif programının duasını yapan Erzincanlı olan Fatih Müftüsü İrfan Üstündağ, Al-i İmran suresinde, 'Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler zannetmeyin. Bilakis onlar diridirler; Rab'leri katında rızıklanırlar. Allah'ın fazlından verdiği nimetlerle mutludurlar.' buyrulduğunu belirtti.


    Vakıf Başkanımız Sadık Ağca yaptığı açıklamada, geleneksel hale getirdikleri programla, gurbette yaşayan Erzincanlıların şehitleri yad ettiğini belirterek, "İstiklal ve istikbalimiz için şahadet şerbeti içen aziz şehitlerimizi yad etmek için buradayız. Her birine rahmet ve minnet borçlu olduğumuz mübarek şehitlerimizi yad ettiğimiz bu programa hemşehrilerimizin yoğun katılımı bizleri mutlu etti. Tüm derneklerimize verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.


    Programın sonunda, Etli pilav, tulumba tatlısı, helva ve ayran ikramında bulunuldu.




    Başbakan Binali Yıldırım'ın çelenk gönderdiği programa, Başbakan Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal, Fatih Müftüsü İrfan Üstündağ, Çekmeköy eski Belediye Başkanı Sıddık Eraslan, eski ERSİAD Başkanı Gülbey Sezgin, Kemah eski Belediye Başkanı Hüsamettin Şanal, Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Veysel Karani Yüksel, Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Feruz Kutsal, AYEDER Başkanı Gürsel Sarımaden, ERGAB Başkanı Sedat Sevim, Erzincan Dernekler Federasyonu Başkanı Süleyman Öztürk, İliç Dernekler Federasyonu Başkanı Cahit Tatar, Kemahlılar Dernek Başkanı Mehmet Oral, KEFTUD Başkanı Murat Akoğlu, Refahiye Dernek Başkanı Mahmut Kumbar, Kemahspor Başkanı Hüseyin Çakmaktaş, Cevdet Kolak Vakfı Başkanı Hamit Erim, İliç Kuruçay Dernek Başkanı Oktay Ertuğrul, Tercanlılar Dernek Başkanı Selahattin Beket, Gebze Erzincanlılar Dernek Başkanı Uğur Öcal ve binlerce vatandaş katıldı.




    Tüm Haberler için Tıklayınız >