EKEV eski bakan Ali Coşkun’u konuk etti



  • Ocak 2011

     

    EKEV Gençlik Platformu Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Ali Coşkun’un konuşmacı olarak katıldığı bir konferans düzenledi

    Erzincan Kültür Eğitim Vakfı (EKEV) Gençlik Platformu konferanslar serisini sürdürüyor. Platform, Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Ali Coşkun’un konuşmacı olarak katıldığı bir konferans düzenledi.

    Ağca öğrencileri kutladı

    Erzincan Kültür Merkezi’nde yapılan konferansın açılış konuşmasını yapan EKEV Başkanı Sadık Ağca, Gençlik Platformu yöneticilerini yaptıkların çalışmalardan dolayı kutladı.

    EKEV’in öğrencilerin ikinci adresi olduğunu belirten Başkan Ağca, öğrencilerin birliktelik içerisinde olmalarının kendilerini mutlu ettiğini de söyledi. EKEV Başkanı Sadık Ağca, Gençlik Platformu’nun başlattığı konferanslar serisinin her ay yapılacağını da sözlerine ekledi.

    Gençlere büyük görev düşüyor

    Konferansa konuşmacı olarak katılan EKEV kurucu başkanı ve Sanayi Ticaret eski Bakanı Ali Coşkun, vakfın kuruluşundan bugüne büyük mesafeler katettiğini söyledi. Gençlerle birlikte olmaktan büyük menmuniyet duyduğunu belirten Coşkun, ülkenin kalkınması yönünde gençlere büyük görevler düştüğüne de dikkat çekti.

    Geçmiş hükümetleri eleştirdi

    Bir ülkenin sanayisi ne kadar gelişirse ekonomiside o kadar canlanır diyen Ali Coşkun, siyasi istikrarın olmadığı bir ülkede ekonomik istirarında olmayacağını da belirtti. Konuşmasını büyük bölümünü ekonomik gelişmelere ayrıran Coşkun, dünyadaki ve Türkiye’deki ekonomik gelişmeleri salyt gösterisi eşliğinde anlattı.

    Geçmiş hükümetlerin izledikleri ekonomi politikalarını eleştiren Ali Coşkun, Türkiye’nin yıllırca yüksek enflasyonla mücade ettiğini söyledi. Ülkenin önünde, işsizlik, enflasyon ve gelir dağıtılımında adaletsizlik gibi üç tane temel sorun olduğunu belirten Coşkun, "bu üç sorunun ortadan kalkması gerekmekte. İşsizliğin çözümü yatırım ve üretimden geçmektedir" dedi. Sanayi Ticaret eski Bakanı Ali Coşkun, Türkiye dünyanın en büyük 17. ekonomisi konumunda. Türkiye’de ihracat ve ithalat arasında oluşan açığıda turizm gelirleriyle kapatıyor" şeklinde konuştu.

    Konferans soru cevap bölümünün ardından son buldu. Yemek ikramınında yapıldığı toplantı sonunda Erzincanlı Türk Halk Müziği sanatçısı Arif Kurt konser verdi.

     

     

    Tüm Haberler için Tıklayınız >