21. Genel Kurul




  • Türkiye de en çok burs vakfimiz 21. Olagan Genel Kurulunda seçime tek Baskan adayi olarak giren Sadik Agca, oybirligiyle 7.kez EKEV Mütevelli Heyeti Baskanligina seçildi.
    Fatih te bulunan Erzincan Kültür Merkezi (EKM) Çok Amaçli Toplanti Salonunda Yapilan Vakfimizin Olagan Genel Kuruluna; Erzincan Milletvekilleri Sebahattin Karakelle ve Serkan Bayram, Basbakan Binali Yildirim in oglu Erkam Yildirim, Avrasya Bir vakfi Genel Baskani Saban Gülbahar, Çekmeköy eski Belediye Baskani Siddik Eraslan, ERSIAD Baskani Yavuz Canikli, ERSIAD eski Baskani Gülbey Sezgin, Türk Kizilayi Istanbul Sube Baskani Ilhami Yildirim, ERGAB Baskani Sedat Sevim ve vakif üyeleri ile çok sayida isadami katildi.


    Genel Kurulun açilis konusmasini Vakif Baskanimiz Sadik Agca, 23 yillik bir vakif olan EKEV in bir marka haline geldigini belirterek, "Vakfimizin sadece ögrencilere burs vermekle kalmayip birçok hizmete de imza atti.

    Kiz ögrencilerimizin barinma sorununu gidermek için açtigimiz Ögrenci Yurdumuz hizmete devam ediyor. Sishane de Erkek Ögrenci Yurdumuzu da kisa zamanda faaliyete geçirecegiz. Vakfimizin, mal varligi, TBMM Üstün Hizmet Ödülü ve sagladigi burslarla Türkiye deki il vakiflari arasinda egitime destek veren en büyük vakif unvanina sahip. Basta Basbakanimiz Sayin Binali Yildirim ve hayirsever isadamlarimiza tesekkür ediyorum" dedi.

    Erzincanli Sanayici ve Isadamlari Dernegi (ERSIAD) Baskani Yavuz Canikli de, isadamlari olarak vakfa desteklerinin sürecegini belirterek, "ERSIAD Yönetimi olarak, EKEV Yönetimiyle birlikte Erzincan in gelecegine, birlik ve bütünlügüne hizmet etmeye ve ögrencilerimizin egitimine destek olamaya devam edecegiz" dedi.
    Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ise konusmasinda, Vakfimizin sagladigi burslarla gençleri gelecege hazirladigini belirterek, "Egitime katkilari ve Erzincan a kattigi degerlerle EKEV in Türkiye de bir benzeri yoktur. Vakfa destekte bulananlara tesekkür ediyorum" dedi.

    Erzincan Milletvekili Serkan Bayram da yaptigi konusmada, 1993 yilinda kurulan vakfin 30 bin ögrenciye burs saglayarak büyük bir basari gösterdigini ifade ederek, "Bir Türkiye markasi olan Vakfimizin kisa zamanda kamu yararina çalisan vakif unvanina kavusacak. Vakfimiz hizmetlerini her geçen gün artirarak devam ettirmekte" dedi.
    Divan Baskanligini Prof. Dr. Nurullah Gültekin, Kâtip Üyelikleri Latif Yetiskin ve Süleyman Erdemir in yaptigi Genel Kurul Toplantisi nda Faaliyet Raporunu Yahya Bayraktar, Gelir-Gider Tablosunu Yilmaz Erence ve Denetme Kurulu Raporunu Serif Bekar in okumasinin ardindan raporlarin müzakeresi yapildi ve ibra edildi.
    Daha sonra, Vakfimizin yeni Mütevelli Heyeti ve Denetleme Kurulu seçimi yapildi.

    Seçime tek aday olarak giren Sadik Agca nin hazirladigi liste Genel Kurul Üyeleri tarafindan oybirligiyle seçildi.

    Vakfimizin kurulusundan bugüne kadar Mütevelli Heyeti içerisinde ve Denetleme Kurulunda çesitli görevlerde bulunan ve 7.kez de Mütevelli Heyeti Baskanligina seçilen Sadik Agca, seçim sonrasi yaptigi konusmada Genel Kurul Üyelerine tesekkür ederek, kendilerine gösterilen güvene layik olacaklarini ve EKEV in bayragini daha yükseklere tasiyacaklarini belirtti.

    Vakfimizin Sadik Agca Baskanliginda ki Mütevelli Heyetine; Faruk Sezgin, Yilmaz Çetin, Saim Bahadir, Ahmet Turan Akkaya, Yahya Bayraktar, Kadir Akyalçin, Ilhami Taspinar, Yilmaz Erence, Serkan Bayram ve Ihsan Payalan seçilirken, Denetleme Kurulu Üyeliklerine ise, Kerim Özcanli, Burhan Basaran ve Serif Bekar seçildiler.

    Tüm Haberler için Tıklayınız >