Nevzat Demir EKEV’in konuğu oldu



  • Mart 2011

     

    Nevzat Demir EKEV’in konuğu oldu

     

    EKEV Gençlik Platformu’nun düzenlediği konferansta konuşan Fırat Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Demir oldu.
    Demir, geleceğin Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde olduğunu söyledi

    Erzincan Kültür Eğitim Vakfı (EKEV) Gençlik Platformu, her ayın son Cumartesi günü düzenlediği konferanslara bir yenisini daha ekledi.

    EKEV Gençlik Platformu tarafından organize edilen konferansın konuğu Fırat Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Nevzat Demir oldu.

    EKEV Başkanı Sadık Ağca, Gençlik Platformu yöneticilerini birlik ve beraberlik içerisinde yürüttükleri çalışmalardan dolayı kutladı.

    Öğrencilerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Başkan Ağca, öğrencilerin yapacakları faaliyetlere her zaman destek olacaklarını da belirtti.

    Özelleştirmeye karşıyım

    Konferansa konuşmacı olarak katılan Dr. Nevzat Demir, dünyadaki ve Türkiye’de ki ekonomik gelişmelerle ilgili çeşitli bilgiler verdi.

    Dünyadaki gelir dağılımını eleştiren Demir, dünya zenginliğinin yüzde 90’nın dünya nüfusun yüzde 10’nun elinde bulunduğunu belirtti.

    Özelleştirme karşı olduğunu ifade eden Dr. Nevzat Demir, hayati öneme sahip kurumlarının özelleştirilmemesi gerektiğini söyledi.

    İki bölge çok önemli

    Geleceğin Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde olduğuna dikkat çeken Demir, "bu ülkelerde iş potansiyeli oldukça yüksek. Yeni yeni gelişiyorlar ve dışa açılıyorlar. Buralarda her alanda iş yapma imkanı var. Bunun değerlendirilmesi gerekmektedir" dedi.

    Yakın bir zamanda dünyanın kıtlık yaşayacağına dikkat çeken Nevzat Demir, "tarım arazilerinin birleştirilerekekim yapılması gerekiyor. Anadolu’da boş duran araziler değerlendirilmeli. Bunu sağlamak amacıyla da tersine göçü özendirmeliyiz" diye konuştu.

    Erzincanlı kenetlenmeli

    Erzincanspor ile ilgili düşüncelerini de aktaran Demir, "önce takımın bulunduğu şehirin insanlarının takımlarına sahip çıkması gerekir. Şehir istemedikten sonra bu dışarıdan olacak bir iş değil. Trabzonspor’un bugünkü başarısı, Trabzon halkının birbirine kenetlenerek takıma destek vermesiyle olmuştur. Erzincan’da bu heyecan yok. Erzincan’da yaşayanlar takıma sahip çıkarsa bizde buradan gereken desteği veririz" dedi.

    Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Dr. Nevzat Demir, hayatımda fazla televizyon izlemedim. Teknolojik gelişmeler insanlarının tüm zamanını öldürüyor. Onun için teknoloji kullanırken daha dikkatli olmalıyız" şeklinde konuştu.

    Tüm Haberler için Tıklayınız >