EKEV hız kesmiyor



  • Nisan 2011  

     

    EKEV hız kesmiyor  

     

    EKEV Gençlik Platformu'nun geleneksel hale getirdiği konferanslar serisini mart ayında da devam ettirdi. Erzincan Kültür Merkezi'ndeki konferansa konuşmacı olarak Doç. Dr. Recep Çelik katıldı.

    EKEV önemli vakıflardan biri

    Konferansı açılış konuşmasını yapan EKEV Başkanı Sadık Ağca, 2 bin 200 öğrenciye burs verdiklerini ve bununda EKEV'i Türkiye'deki il vakıfları arasında eğitime en fazla önem veren vakıf konumuna getirdiğini söyledi. Öğrencileri birarda görmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Başkan Ağca, düzenledikleri faaliyetlerden dolayı EKEV Gençlik Platformu yöneticilerini kutladı. Vakıf olarak öğrencilere bu gibi etkinliklerde gereken destekleri vereceklerini ifade eden Başkan Sadık Ağca, vakfa katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

    EKEV'e desteğimiz sürecek

    Erzincanlı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Gülbey Sezgin'de konuşmasında, Gençlik Platformu yöneticileri yaptıkları etkinliklerinden dolayı kutladı. İşadamları olarak EKEV'e desteklerinin devam edeceğini söyleyen Sezgin, her türlü konuda öğrencilerin yanlarında olacaklarını da belirtti.

    Çanakkale ruhu aşılanmalı

    Konferans konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Recep Çelik, Çanakkale Zaferi’nin nasıl kazanıldığıyla ilgili çeşitli bilgiler verdi.

    Çanakkale ruhunun gençlere verilmesi gerektiğini belirten Çelik, "O ruh, birliğin, beraberliğin, inanmışlığın ve kararlığın, teknolojiye karşı bir zaferidir. Çanakkale’de savaşan gençlerin tek amacı vatanı savunmaktı. Önce vatan diyen asker, düşmana Çanakkale’yi geçirtmediler"dedi.

    Savaş neden uzun sürdü

    Çanakkale Savaşları’nın 10 Ağustos 1914’te başladığını belirten Doç. Dr. Recep Çelik, karadan, denizden ve ilk defa havadan bombardımanlarının yaşandığını savaşların Ocak 1916 yılında sona erdiğini ifade etti. Çanakkale savaşlarının neden uzun sürdüğü ile ilgili çeşitli bilgiler veren Çelik, "İngilizler dünyanın dört bir yanından savaşması için insanlar getirdi ama yine de Türk askerinin karşısında dayanamayarak geldikleri gibi geri gitmişlerdir" şeklinde konuştu.

    Karakelle gençleri kutladı

    Konferansın ardından, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle de yaptığı konuşmasında EKEV yönetimini ve Gençlik Platformu üyesi öğrencileri yaptıkları çalışmalardan dolayı kutladı.

    Vali Demir Erzincan'ı anlattı

    Erzincan Valisi Abdulkadir Demir ise konuşmasında, Erzincan’da yapalan çalışmalarla ilgili çeşitli bilgiler verdi. Erzincan’ın hızla geliştiğine dikkat çeken Vali Demir, ilin cazip bir yatırım merkezi haline geldiğini söyledi. Erzincan’ın ulaşım sorununu tamamen çözüldüğünü belirten Vali Abdulkadir Demir, hızlı tren çalışmalarının da devam ettiğini sözlerine ekledi.

    Konferansa, Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Kemah Kaymakamı Gökmen Çiçek, Erzincan Kültür Eğitim Vakfı Başkanı Sadık Ağca, Erzincanlı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Gülbey Sezgin, Kemahlılar Dernek Başkanı Şerafettin Ulutürk, EKEV Yönetim Kurulu üyüleri ve öğrenciler katıldı.

    Tüm Haberler için Tıklayınız >