EKEV yeni sezona Sezgin’le başladı



  • Aralık 2011

     

    EKEV yeni sezona Sezgin’le başladı

    Erzincan Kültür Eğitim Vakfı (EKEV) Gençlik Platformu yeni sezon konferanslarına ERSİAD Başkanı Gülbey Sezgin’le start verdi

    EKEV Geçnlik Platformu yeni sezon konferanslarına başladı. Platform, konferanslar serisine Erzincanlı Sanayici ve İşadamları Derneği (ERSİAD) Başkanı Gülbey Sezgin ile start verdi.

    Erzincan Kültür Merkezi Çok Amaçlı Salon’da düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan EKEV Başkanı Sadık Ağca, konferansların öğrenciler için önemli olduğunu ve yöneticilerle öğrencilerini biraraya gelmesini sağladığını söyledi.

    EKEV bursiyer sayısını artırdı

    Erzincanlı öğrencilerin gelecekleri hazırlamak için üniversitelerde okuduğunu belirten Başkan Ağca, vakıf olarak öğrencilere destek verdiklerini ve yeni dönemde 3 bine yakın öğrenciye burs verdikleri ve burs ücretlerini artırdıklarını da ifade etti.

    Erzincanlı kendi yarasını sardı

    Konferansa konuşmacı olarak katılan ERSİAD Başkanı Gülbey Sezgin’de konuşmasına ülke gündeminde öne çıkan konuları değerlendirerek başladı. Türkiye’de deprem denince hakla ilk gelen şehrin Erzincan olduğuna dikkat çeken Başkan Sezgin, depremler nedeniyle büyük acılar çeken Erzincan insanının kendi caba ve gayretleriyle devletle birlikte yaralarını sardığını ifade etti.

    Gündemi takip edin

    Öğrencilere gündemi yakından takip etmeleri çağrısında bulunan Başkan Gülbey Sezgin, günde en az bir gazete okuyup, televizyonlardaki haberleri izlemelerini tavsiye etti. Erzincan’ın tarihi ve genel konumu ile ilgili çeşitli bilgiler veren Sezgin, ilin, ulaşım yollarının kesiştiğini nokta olması nedeniyle tarihi boyunca bir çok medeniyete ev sahipliği yaptığını da ifade etti. Başkan Gülbey Sezgin, Erzincan insanın göç etmesinin en önemli nedenin geçim sorunu olduğunu da sözlerine ekledi.

    Sezgin gençleri uyardı

    Gençlere tavsiyelerde de bulunan ERSİAD Başkanı Gülbey Sezgin, "öncelikle vatana sahip çıkın ve Erzincanlı olduğunuzu hiç bir zaman unutmayın. Erzincan insanı bugün ülkemizde en güvenilir insandır. Bunu tarihte yaşanan olaylar tescillemiştir" şeklinde konuştu. Soru cevap bölümünün ardından sona eren konferansa EKEV ve ERSİAD yöneticilerinin yanısıra Gençlik Platformuna üye öğrenciler katıldı.

     

    Tüm Haberler için Tıklayınız >